Ammoniumsulfaat: Drie goed kan blazen verwarming industrie?

Sinds eind juli, ammonium sulfaat markt mutaties, in plaats van de stijgende trend van de eerste die helft van het jaar vielen, vooral prijzen in lokale gebieden zoals Hebei, Shanxi, de hoogste daalt tot honderd. Dit leidde ook tot de grote bezorgdheid van de industrie voor de ammonium sulfaat trends in de tweede helft. Van kunstmest, zeldzame aarde en vraag van de markt van de export van de drie belangrijkste positieve ammoniumsulfaat, kan zetten ammonium sulfaat industrie weer op de rails?

Nieuws van de landbouw om de vraag te stimuleren

Groot verbruik van kunstmest is ammonium sulfaat. Volgens onvolledige statistieken, over duizenden samengestelde meststof productie bedrijven in China, meer dan 32 miljoen ton van de jaarproductie. Vooral in Shandong, Henan, Hubei en Jiangsu provincies. In de afgelopen jaren, met de opkomst van steenkool, Shanxi, Xinjiang, binnen-Mongolië, Liaoning en andere provincies te bouwen en in werking gesteld van een aantal ondernemingen van de kunstmest, vraag naar ammoniumsulfaat snel gestegen, en werd de belangrijkste kracht in de binnenlandse ammonium-consumptie.

Volgens het bedrijf Henan van Henan provincie kolenvergassing bedrijf, een productie kosten, tijdens het proces van samengestelde meststof, druksterkte en ronde Nerf te verbeteren van de meststof korrels, droog ladingen ter vermindering van het productieproces, om toe te voegen van 0,05 ton per ton ammoniumsulfaat samengestelde meststof, meer wordt gebruikt in de productie van zwavel meststof ammoniumsulfaat, ammoniumsulfaat 1,5 miljoen ton dit jaar vraag. Plus een deel van de directe toepassing van stikstof kunstmest, ammoniumsulfaat kunstmest industrie vraag in 2015 in China verwachting te overtreffen van 2 miljoen ton.

In 2015, de jaarlijkse uniforme uitvoerbelasting plicht tarieven n en p. De uitvoering van dit beleid, dat bevorderlijk is voor de verbetering van de kunstmest prijzen en de uitvoervolumes. Datang Ke qi in Binnen-Mongolië kolen-gas bedrijf zaakvoerder Liu is van mening dat kunstmest exportbevordering van ammoniumsulfaat de basis voor goed vormen zal.

"Volgens onze berekeningen, kunstmest export buiten het seizoen tijd van het jaar is erg klein, daarom, stikstof en fosfor export tarieven hebben aanzienlijk gedaald van het voorgaande jaar, met name in de afgelopen jaren de internationale context van gestage groei in vraag naar kunstmest, kunstmest uitvoer wordt verwacht te blijven groeien in China, zal ook trekken ammonium sulfaat industrie herstel." Datang Ke qi in Binnen-Mongolië kolen-gas bedrijf zaakvoerder Liu Jie zei.

Eerst, in het midden van dit jaar duidelijk, in de context van economische teruggang blijven versterking van landbouw als de Stichting, de bevordering van de landbouwinkomens gestaag en verhogen van de voedselproductie, uitbreiding van het areaal. Op deze basis versterken landbouw ecologische governance, bevordering van bio-organische meststof, verstrekken van elementaire bescherming voor kunstmest vraag bleef groeien. En met het land "along the way" strategie ten uitvoer gelegd door middel van multidimensionale uitvoer zoals kapitaal, technologie, producten, bevordering van China's kunstmestindustrie op de internationale markten om concurrentievermogen op de internationale markt, dus verder toenemende uitvoer versoepeling van binnenlandse overtollige productiecapaciteit, indirecte station de massale vraag van ammoniumsulfaat, helpt industrie te halen een andere grootmacht in de toekomst.

Exportgroei, macht-van de haak

Volgens de statistieken van de douane, binnenlandse ammoniumsulfaat exportgroei in de afgelopen jaren. 2013 ammoniumsulfaat export 2.833 miljoen ton, 49% van de totale binnenlandse productie van 2014 binnenlandse ammonium sulfaat export bedroeg 4.155 miljoen ton, goed voor meer dan 59% van binnenlandse productie, 10% in vergelijking met het voorgaande jaar. Volgens de statistieken, 5 maanden voordat de ammoniumsulfaat 2015 meer dan 2.27 miljoen ton exporteert, verwachte exportvolume dit jaar naar verwachting meer dan 5 miljoen ton, opnieuw aanzienlijk gestegen.

Ammonium sulfaat productie- en exportcapaciteit is uitgegroeid tot de status van wereldmacht in China, vooral in de markt speelt een dominante rol in de regio. Uit Turkije en Zuidoost-Aziatische importeurs en exporteurs informatie feedback bleek dat ammonium internationale marktprijzen van Qi Sheng dit jaar, meer dan internationale markt prijs altijd hoger dan de binnenlandse 10 is % en uitvoer gestage groeitrend in de tweede helft, die dit jaar in de internationale en binnenlandse economische neergang blijven is, kon binnenlandse markt ammoniumsulfaat blijven te halen een van de belangrijkste redenen.

Fuqing van inspectie en quarantaine Bureau kreeg te horen dat de eerste ammoniumsulfaat export ondernemingen in de provincie Fujian in het eerste kwartaal van dit jaar Chen Yiu Loong afrit 129 dagen, 75,900 ton, 10.128 miljoen dollar waarde van de partijen, zowel de totale uitvoer van vorig jaar hebben overschreden.

Yingkou, Liaoning, een exporteur zei uitvoer van ammonium in de afgelopen 3 jaren, jaarlijkse groei van meer dan 10%. Ondertussen, vraag naar landen te beperken van de uitvoer van zeldzame aarden industrie de industrie afgenomen, de scherpe stijging van de export en een daling van de vraag naar de zeldzame aarde-industrie re, het patroon van de uitvoer van meststoffen is veranderd, de trojka ondersteunt markt. In de zeldzame aarde industrie moet afnemen, maar ook de high-end prijzen blijven dalen, de binnenlandse markt prijs van export controle. Zie bijvoorbeeld de haven van sommige grote binnenlandse orders verhoogde fabrikant prijzen binnenkort zal verschijnen aan de orde gesteld op het vasteland, 3 ~ in mei van dit jaar naast de seizoensgebonden factoren van de groei van de binnenlandse vraag, havens verschillende grote bestellingen voor de snelle stijging van de markt bijgedragen aan de rol van het heffen van meer dan 44%, en bijna twee jaar highs. En dit jaar zal de norm, de industrie halen meer en meer beïnvloed door de export.

Zeldzame aarde deal rijden de prijzen

In April van dit jaar heeft het ministerie van Financiën het douanetarief Commissie van de Raad van de staat inzake de aanpassing van uitvoer tarief aankondiging, aangekondigd dat vanaf 1 mei tot opheffing van de zeldzame aarde, wolfraam, molybdeen en andere producten van uitvoerrechten afgegeven. Voor's werelds grootste producent en exporteur van zeldzame aarden in het geval van China, re annulering van tarieven van natuurlijke betekenis. Ondertussen, consumenten van zeldzame aarden onderneming als ammoniumsulfaat, re de new deal bracht ook ammoniumsulfaat plus ammonium bestaande consumptie patroon verandering zal een doorslaggevende rol spelen.

Gegevens blijkt dat de eerste helft van het jaar, beheer van de quota van de uitvoer van China zeldzame aarden, economisch herstel van de Verenigde Staten en vele andere factoren, China's dominante producent binnen-Mongolië zeldzame aarde uitvoer nam, geëxporteerde 2663.8 ton van zeldzame aarden, een stijging van 36,5%. De Verenigde Staten, Japan en andere landen hoeveelheid zeldzame aarde groeide groei van de uitvoer naar Japan van zeldzame aarde voor export met ongeveer 130%.

In zeldzame aarde uitvoer werden rechten geannuleerd, op 14 mei, het ministerie van land en middelen uitgegeven van de 2015 controle index van totale zeldzame aarde mijnbouw-wet. Het ronde display in 2015, zeldzame aarde mijnbouw (zeldzame aarde stikstofoxiden REO) mijnbouw indexcijfers van de controle van de totale hoeveelheid van 105.000 ton, onveranderd ten opzichte van 2014, hoger dan in 2013, de totale index van 11.000 ton.

In dit verband analisten zei de mijnbouw index vorig jaar en hetzelfde nummer, en afschaffing van de tarieven en exportquota op zeldzame aarde uitvoer tot op zekere hoogte. Maar op de lange termijn, zal release op de staatscontrole over de zeldzame aarde mijnbouw index en kantelen naar grote zeldzame aarde onderneming. China zeldzame aarde scheidingscapaciteit momenteel is mined aggregaten of operatieve productieplan 5 ~ 8 keer. Ter bescherming van de hulpbronnen en het milieu, controle en geleidelijke openstelling van de tenuitvoerlegging van het beleid van plan.

Het is wel verstaan dat van zeldzame aarden in China twee heeft Noord-Zuid, mijnbouw mineralen van de zeldzame aarden in het noorden is niet verplicht voor ammoniumsulfaat, en gebieden in het zuiden en zware zeldzame aarden, voornamelijk geconcentreerd in Jiangxi, Guangdong, Guangxi, Hunan, Sichuan, Hubei, zeldzame aarde mijnbouw met behulp van ammoniumsulfaat als grondstoffen, productie 1 ton van de mijnbouw van zeldzame aarden ertsen is ongeveer 5 ton ammoniumsulfaat , hoge ongeveer 8 ton. Mijnbouw moet gebruik van ammoniumsulfaat op ongeveer 150.000 ton per jaar.

Volgens insiders, ammoniumsulfaat heeft drie belangrijkste eisen van de markt, met inbegrip van kunstmest, en export van zeldzame aarden. Uit het absolute aantal zeldzame aardes rekeningen voor tenminste, totale vraag is minder dan 10%, maar het effect op prijzen ammoniumsulfaat groot. 2011 ammonium sulfaat prijzen, één van de zwaarwichtige redenen waarom wordt aangedreven door de vraag. 2011 zeldzame aarde markt is erg warm, prijzen draaide vele malen tijdens het jaar, neemt brand zwavel markt, die eenmaal een nieuw hoogtepunt van ammoniumsulfaat contract bereikt prijs 1800 Yuan/ton. Ammonium sulfaat prijzen hit nieuwe records, zeldzame aarde fabrikanten kopen. Dus is er geen ontkennen dat toekomstige productiegroei ammonium sulfaat industrie te pick-up een grote plus factor zal steunen.

Deskundigen schatten dat de 2015 ammonium sulfaat industrie vraag naar meer dan 1,2 miljoen ton bedraagt verwachting, hoewel niet ten bedrage van de grootste in voorgaande jaren, maar de markt naar verwachting toenemen haar hefboomeffect. Ammoniumsulfaat in zeldzame aarde materialen, kostenaandeel van kleine, high-end prijzen kan nog steeds trekken de gemiddelde marktprijs van ammoniumsulfaat, zodat de industrie gestuurde prijs hefboomeffect ammonium sulfaat industrie wordt verwacht kan worden versterkt, een kleine toename van de vraag gedreven prijsstijging, deze ammonium sulfaat industrie uit haar slump dit jaar zal ook een belangrijke rol in het stimuleren van.

Prijzen zijn verwachting hoog opnemen

Ammonium sulfaat prijzen later dit jaar, omdat er nog 400.000 ton in de tweede helft caprolactam rang ammoniumsulfaat bijproduct kan in werking gesteld aantal onzekere factoren er bestaan, zoals de stock market, verschil in opvattingen over de toekomst van de industrie, maar de meeste mensen blijven optimistisch over de toekomst.