Wengfu: Chemische mijnbouw "baby"

"Als het gaat om het gebruik van Fosforgips, de meest voor de hand liggende is het gebruik van Fosforgips voor de productie van bouwmaterialen, maar het was gewoon het lage niveau van ontwikkeling. Fosforgips bevat veel waardevolle middelen, zoals zwavel, indien goed gebruikt kan, niet alleen het verlichten van de druk van de levering van de schaarse middelen, maar ook voor ondernemingen tot nieuwe winstgroei. "Wat wengfu fractievoorzitter hij Haoming, weggaf algemene aanpak van de groep aan de ontwikkeling en het gebruik van Fosforgips.


Als een van de toonaangevende bedrijven in China's fosfor chemische industrie heeft wengfu groep een heleboel werk over uitgebreide gebruik van Fosforgips. "Niet aflatende exploratie, vonden wij dat alleen langs chemische weg, door middel van technologische innovatie ontwikkeling en het gebruik van Fosforgips, in afval kunnen maximaliseren van de functie van elke stof, echt een resource recycling, iets kunnen bereiken schijnbaar waardeloos baby, ontdekken van een onschatbare waarde." Hij Haoming zei. In deze cursus onder leiding van wengfu groep begon een vet praktijk en belangrijke doorbraken werden gemaakt.


Met name is dat het gebruik van productie van ammoniumsulfaat uit Fosforgips en zijn economische impact heeft 10 keer niveaus van groei gepresenteerd.


Deze verslaggever heeft geleerd, de technologie van de wengfu groep van onafhankelijke onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe technologieën, het belangrijkste proces is een metathese-reactie met ammoniumcarbonaat en gips voor de productie van ammoniumsulfaat en calcium carbonaat. Wengfu zijn gebouwd met deze technologie momenteel een jaarlijkse opbrengst van 250.000 ton ammoniumsulfaat plant, jaarverbruik 520.000 ton van Fosforgips en 85,100 ton CO2-reductie.


"Dit is op dit moment een geweldige manier om het gebruik van Fosforgips. Als we zo veel Fosforgips gips baksteen productie gebruiken, output is 50 miljoen Yuan, en als ze zijn aan het gebruik van de technologie te breken, het produceren van ammoniumsulfaat en calciumoxide output meer dan 400 miljoen Yuan kunt bereiken. Niet hetzelfde idee, andere technologie, Fosforgips stegen in waarde met bijna 10 keer. Dit is de kracht van technologie. We ontwikkelen Fosforgips, moet er voordelen voor blijvende. "Hij Haoming zei. Volgens hem, momenteel deeltjes van ammoniumsulfaat op de internationale prijs is erin geslaagd om te verkopen voor $ 300/ton.


Een andere techniek is het gebruik van Fosforgips productie van zwavelzuur en kalk. Voer de unieke vering calciner reactor met ontleding, wordt ervan uitgegaan dat deze technologie de dehydratie van Fosforgips is door verdund suspensie voor water en watervrij gips, krijgen de gemengde gas van zwaveldioxide in zwavelzuur zuur systeem, verkregen door middel van zuivering, transformatie, het aantrekken van zwavelzuur. Momenteel volgens deze technische cursus, wengfu jaarlijkse productiecapaciteit van 5000 ton Fosforgips ontleding hebben gebouwd en pilot verwarmingstoestel, dankzij de optimalisatie van basisparameters, vormen de basis voor de industrialisatie.


"Fosforgips bevat grote hoeveelheden zwavel, aan de ene kant hebben een sterk corrosieve vanwege de zure, bracht grote moeite om opslag terwijl aan de andere kant, zwavel en fosfaat kunstmest productie en schaarste van essentiële middelen, elk jaar voor de productie van ammoniumnitraat te importeren van miljoenen tonnen zwavel. Vooral in de afgelopen jaren, hoge prijzen voor zwavel, zware lasten voor ondernemingen en de staat. Daarom, als zure ontleding van Fosforgips, echt een nuttig ding. "Hij Haoming zei. Verslaggever geleerd dat in 2010, de wengfu 430 miljoen Yuan geïnvesteerd op een nieuwe serie van apparatuur, winning van sulfaat uit Fosforgips, 1,5 miljoen ton fosfor gips tot 600.000 ton van zwavelzuur verbruikt.


Wengfu-groep met behulp van de chemische ontleding van Fosforgips gebruikt de derde exploratie van Fosforgips productie van zwavelzuur en calciumcarbide. De technologie is door het toevoegen van een reductiemiddel, ontleding reactie in een verzonken boog oven, het vrijgeven van zwaveldioxide, zijn calciumoxide, calciumoxide en carbon materialen verkregen na de reactie van calciumcarbide, calciumcarbide. Calciumcarbide is een belangrijke chemische grondstof, de huidige binnenlandse jaarlijkse vraag van ongeveer 10 miljoen ton, prijs 5000 Yuan/ton, dus gebruik Fosforgips zwavelzuur zuur en calciumcarbide economische voordelen zijn aanzienlijk.


Bovendien, het gebruik van kalium sulfaat productie van Fosforgips wengfu is het verkennen van een nieuwe manier van denken. Volgens hij Haoming ingevoerd voordat het Verenigd Koninkrijk en Japan en India, de voormalige Sovjet-Unie had fosfor gips productie van kalium sulfaat en kaliumchloride conversiemethode wordt bestudeerd, verkent de beginselen en parameters te verwerken. Met deze methode gebruik van Fosforgips kunnen tot 65% ~ 70%, tot het produceren van kalium sulfaat is een hoge kwaliteit kunstmest, en de bijproduct ammoniumchloride, calciumcarbonaat kan ook worden gemaakt van kunstmest en cement grondstoffen. Ondertussen zijn de productie van laag energieverbruik, lage investering, bijna geen "drie afvalstoffen", ongeacht de economische en milieu-oogpunt waardig van promotie.


Wengfu groep ambtenaren vertelde verslaggevers dat de huidige wengfu fosfor gips gebruikt is 63%, veel meer dan de niveaus vereist door de staat. Wengfu zelf aangevraagd te zijn hoop in de periode van de "Twaalf-Five", het gebruik van Fosforgips 100% bereikt kan worden.


Echter, vertelde verslaggevers hij Haoming en, ondanks een veel mankracht en materiaal middelen voor onderzoek en exploratie, economisch rendement is ook geboekt, maar alleen op hun eigen kracht te zwak is. In zijn ogen, moet het uitgebreide gebruik van Fosforgips hechten aan de bevoegde diensten van de staat, samengesteld uit passende is wetenschap en technologie gezamenlijk onderzoek uitgevoerd door het deelvenster, en instellen van industrie-brede inspanningen voor oplossen zulks werkstuk.


"Ontwikkelen van circulaire economie, een gezond milieu en bouwen een groene chemische, is een bedrijf, een ondernemer de verantwoordelijkheid. Dit is oneindig goede dingen, en we zullen volharden mee en doen ons best. "Hij Haoming zei.